Werken in de Horeca en detailhandel

Werken in de Horeca en detailhandel

Detailhandel

De Detailhandel branche blijft groeien en zet steeds meer om. Detailhandel bestaat uit het verkopen van producten aan consumenten. Bijvoorbeeld supermarkten en speciaalzaken maar ook online verkoop.  Het is de laatste schakel van een bedrijf die van de fabrikant naar de consument loopt. Het is een brede sector met veel verschillende banen.

Horeca

Horeca functies. Ben jij opzoek naar werk in de horeca of ben jij je aan het oriënteren of een functie in de Horeca branche goed bij jou past? Lees hier meer over Horeca functies en wat het omvat. Restaurants, fastfoodketens, cafés en hotels.

Veel voorkomende functies in de Horeca:

Verkoopmedewerker:  Als verkoopmedewerker ben je verantwoordelijk voor het promoten van producten, het adviseren van klanten en zorg je ervoor dat je goed op de hoogte blijft van acties en de producten. Je bent vriendelijk en altijd bereid om mensen te helpen.

Marketingmanager: als marketingmanager ben je continu bezig met wat klanten van het merk, producten en bedrijf vinden. Je bepaalt de marketingstrategie en stelt je marketingplannen op. Je wilt een product gewild maken door slimme en effectieve reclamecampagnes en bent altijd opzoek naar manieren om producten aan de man te brengen en de behoeftes van klanten te bevredigen.

Afdelingsmanager: je hebt de leiding over een bepaalde afdeling binnen een bedrijf en geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling. Je bent verantwoordelijk dat het werk goed wordt uitgevoerd en moet dus goed leiding kunnen geven en verstand van de afdeling hebben. Het is een afwisselende functie waarbij je veel verantwoordelijkheid draagt.

Medewerker Bediening: De bediening is een belangrijke functie binnen de horeca. Je bent verantwoordelijk voor het serveren van eten en drinken aan gasten in een horecagelegenheid. Je bent gastvrij, vriendelijk en stressbestendig. Ook moet je kunnen omgaan met bijvoorbeeld grote dienbladen vol drankjes.

Gasten zullen het altijd fijn vinden als de bediening vriendelijk en gastvrij is, dit zorgt dat je een goeie indruk achterlaat van het restaurant of andere horecagelegenheid.

Kok: Als kok heb je een grote verantwoordelijk omdat het vak verder gaat dan alleen goed koken. Je zorgt voor hygiëne en voor een goeie beleving voor de gasten. Vaak heb je met een team van meerdere mensen te maken en is teamwork een must. Je maakt meestal lange dagen want na het koken moet de keuken worden schoongemaakt en hygiënisch blijven. Het is belangrijk dat je een brede kennis hebt van de horeca, zoals het kennen van verschillende dranken en gastheerschap.

Hotel Receptionist: Een receptionist is verantwoordelijk voor frontofficewerkzaamheden. Je kunt naast hotels ook werkzaam zijn bij een recreatiepark of congrescentrum. Als hotel receptionistwerk je bij de receptie en ontvang je gasten en informeert ze. Je bent het visitekaartje van een hotel. Je helpt gasten met inchecken en uitchecken en algemene administratieve werkzaamheden. Ook het beantwoorden van telefonische vragen en eventuele boekingen is een deel van je werk.

Restaurantmanager: Als restaurantmanager zorg je ervoor dat alle de gasten centraal zijn en maak je afspraken over doelen en ambities met medewerkers. Een belangrijke taak is het zorgen voor een hoge omzet. Door middel van gastvrijheid wordt geprobeerd dat te behalen.

Je werkt vaak mee op de vloer en zorgt dat gasten optimaal kunnen genieten in het restaurant. Gastvrijheid is erg belangrijk. Ook stuur je het bedienend personeel aan en motiveer je hen. Het indelen van tafels op een efficiënte manier en het ontvangen en bedienen van gasten zijn ook werkzaamheden waarmee je te maken krijgt. Je denkt ook mee over speciale acties en promoties, en uit jij je ideeën in vergaderingen met het managementteam.

Producten per pagina:
Sortering:
Producten per pagina: